dijous, 15 de desembre del 2011

Avaluació del Practicum I

Ja s'acaben les primeres pràctiques de psicopedagogia i toca fer un balanç de la feina feta, de les experiències viscudes, d'allò après... en tot aquest període de pràctiques.

Al llarg de les pràctiques a DUNA he pogut entrar en contacte amb la tasca que ha de dur a terme el psicopedagog en l'àmbit de l'avaluació de materials didàctics. Concretament, he desenvolupat l'anàlisi i avaluació del programa educatiu on-line RACC Educa. Les coordinadores del projecte han estat al meu costat en tot moment, compartint idees i coneixements sobre les tasques que he hagut d'anar desenvolupant.

Estic contenta de totes les tasques realitzades i de l'avaluació efectuada, malgrat han succeït algunes dificultats per a obtenir prous respostes en les enquestes d'opinió realitzades als docents i als formadors viaris. Tanmateix, penso que he intentat cercar solucions, ser flexible en els calendaris per tal d'obtenir més respostes, fins i tot, en la manera de realitzar l'enquesta (en un moment es va proposar fer-la telefònica per tal d'obtenir un major nombre de respostes). Penso que he sabut afrontar bé aquestes petites dificultats, prendre-les com a part de la feina i cercar-ne solucions per tal que l'avaluació no quedés aturada.

A més, fer front a aquests problemes m'ha permès entendre que, malgrat és important que el psicopedagog tingui una planificació de la intervenció que realitzarà, la pràctica professional implica canvis, dificultats, entrebancs, sorpreses, que fan que la planificació inicial s'hagi d'anar modificant a mesura que es va desenvolupant la intervenció.

D'altra banda, les pràctiques m'han permès aprendre a desenvolupar tècniques i instruments, com els formularis d'opinió o instruments per a l'anàlisi del material educatiu. A més, no només els he creat jo mateixa amb la col·laboració de les coordinadores del projecte, sinó que també he pogut aplicar aquests instruments, podent observar si han permès complir els objectius per als quals han estat dissenyats.

En aquest sentit, puc afirmar que estic contenta amb els resultats de l'avaluació del RACC Educa, amb totes les tasques que he desenvolupat i amb els resultats obtinguts. Penso que he pogut treure un bon profit de les pràctiques i que la bona relació que he mantingut amb les coordinadores del projecte m'ha permès poder gaudir de les pràctiques al mateix temps que aprendre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada