dilluns, 17 d’octubre del 2011

Presentació del projecte: Avaluació del programa educatiu on-line “RACC Educa”.

En aquest blog trobareu un diari que pretén ésser una refexió de la intervenció que realitzaré al llarg del primer Pràcticum de la llicenciatura psicopedagogia.
El projecte que desenvoluparé al llarg d'aquest semestre consistirà en l’avaluació del programa educatiu on-line “RACC Educa”. Aquest és un programa que treballa l’educació vial i per la mobilitat a centres de primària i secundària de tota Espanya. Es tracta d’una web a disposició dels educadors (pares, docents, educadors vials, etc.) que permet gestionar diversos jocs i aplicacions col·laboratives.
El programa “RACC Educa” fa dos anys que funciona plenament i ara és moment d’avaluar-ne el funcionament i el conjunt d’activitats, recursos i materials que ofereix a alumnes i a adults (mestres, educadors, pares...). El projecte del Pràcticum té com a finalitat l’avaluació i millora dels materials existents en format digital dirigits als infants de cicle mitjà d’educació primària i als seus educadors (pares, docents, educadors vials, etc.). L’avaluació no consistirà únicament en aspectes formals, sinó també en aspectes de caràcter pedagògic.
Així doncs, s’analitzaran i avaluaran els materials, recursos i activitats del programa dirigits a alumnes de cicle mitjà d’educació primària, per tal de, posteriorment, proposar millores i canvis que es puguin efectuar perquè el programa educatiu sigui millor. Per fer aquesta avaluació es treballarà de forma conjunta amb l'equip de professionals que gestionen el programa on-line, i, al mateix temps, es comptarà amb les opinions dels usuaris (docents i educadors) que empren el programa amb els infants.
El Pla de treball desenvolupat per a l'avaluació del programa on-line "RACC Educa" està format per 3 fases:

FASE 1: Coneixement del projecte on-line "RACC Educa"
Objectius:
  • Analitzar la tipologia de les activitats, materials i recursos didàctics destinats als alumnes de cicle mitjà.
  • Conèixer el tipus de materials i recursos educatius i didàctics destinats als educadors, docents i/o pares dels infants de cicle mitjà.
  • Comprendre la filosofia, les finalitats i els criteris didàctics i pedagògics del projecte "RACC Educa".

FASE 2: Anàlisi i avaluació del projecte
Objectius
  • Establir uns criteris per a l'avaluació de les activitats, els materials i els recursos que configuren el projecte.
  • Avaluar de forma qualitativa les activitats, els materials i els recursos del projecte destinats als alumnes de cicle mitjà.
  • Avaluar qualitativament els materials i recursos didàctics destinats als educadors (docents, educadors vials i/o pares).

FASE 3: Propostes de millora
Objectius:
  • Crear millores en les activitats, recursos i materials destinats als alumes de cicle mitjà de primària.
  • Realitzar millores en els materials i recursos didàctics destinats als educadors (docents, pares, educadors vials...)
  • Compartir les propostes de millora creades entre els educadors que fan sevrir el "RACC Educa" a través del blog de contacte i comunicació.

1 comentari:

  1. Ei, el teu practicum va sobre rodes, crec que el resultat de la teva feina es notarà d'aquí a uns anys però valdrà la pena, tal com està el pati actualment on la majoria d'accidents els pateixen menors de 25, si aconsegueixes crear una nova pedagogia de l'educació vial per als nens de 3r i 4t que fonamenti una base de valors i de respecte per la vida, has triomfat...

    ResponElimina